Digitointi

Vanhat mediat ovat niin sanottuja analogisia medioita. Esimerkiksi kirja, jossa on sivuilla merkkejä, joita kutsumme kirjaimiksi tai LP-levy, jossa tallennus perustuu levyn uran fyysiseen syvyyteen.
Digitaalinen media puolestaan on ykkösiä ja nollia, tallennettuna tiettyyn järjestykseen.

Siihen, onko digitaalinen media parempi kuin analoginen, ei ole oikeaa vastausta - Jollekin perinteisen LP-levyn rahina on "juuri se juttu" tai joku voi tuntikausia selailla isoäidin leikekirjaa toisen kuunnellessa mielimusiikkiaan suoratoistopalvelusta tehdessään hakuja miljardeihin artikkeleihin Internetissä.

Digitaalisen median eduista voidaan olla kuitenkin täysin samaa mieltä!
Helppo kopioitavuus, käytännössä rajattomat säilytystilat, yhteensopivuus tulevaisuuden laitteiden kanssa ja rajattomat mahdollisuudet tehdä hakuja ovat vain pieni osa. Helpon kopioitavuutensa vuoksi muistojen tuhoutuminen vaikkapa tulipalossa ei ole enää riski, eikä tietosanakirja-sarjan päivittämiseen enää tarvitse hankkia kokonaan uutta kirja-sarjaa.

Kukaan ei varmastikaan toivo muistojensa katoavan tietojen ja taitojen puutteeseen. Työpajalla on käytössään monipuoliset laitteet tiedon digitaaliseen tallentamiseen ja osaavat ihmiset laitteiden käyttämiseen.
Työpajan digitointiosastolla perinteiset analogiset mediat, kuten esimerkiksi VHS-videot, diakuvat, C-kasetit ja asiakirjat saavat uuden elämän digitaalisessa muodossa!