Tietotekniikka osana elämänhallintaa

Tietotekniikka on nopeasti vallannut maailman niin, että ilman perustaitoja alkaa normaali elämänhallinta olla jo vaikeaa. Kuntien ja kaupunkien palvelut sähköistyvät täyttä häkää ja esimerkiksi pankkipalvelut ovat jo monelta paikkakunnalta loppuneet täysin. Valtion palvelut, kuten verohallinto, TE-keskus ja KELA kehittävät jatkuvasti sähköistä asiointia ja sulkevat konttoreitaan ympäri maata.

On yksi asia, että tietotekniikka helpottaa jokapäiväistä elämää, mutta täysin toinen jos ei enää pysty normaaliin elämään tietoteknisten valmiuksien puuttuessa. Esimerkiksi TE-keskus suorastaan vaatii verkkopalvelujen käyttöä työttömältä työnhakijalta.

Työpaja antaa henkilökohtaista valmennusta tietotekniikan perusteista myös "täysin nollasta" alkaville asiakkaille!

Oman tason tunnistaminen voi tänä päivänä olla melko vaikeaa. Usein törmää oppilaisiin, joilla mielestään on merkittäviä ongelmia tietotekniikan käytössä, vaikka tietokoneen käyttäminen on heille aivan arkipäiväistä. Miettiessäsi omaa tarvettasi, voit tutustua ensimmäiseen harjoitukseen "Tietokoneen käynnistäminen" ao. linkistä.

   [Aivan ensimmäinen harjoitus - Tietokoneen käynnistäminen]

Perusteet luodaan lukuisten toistojen kautta

Vaikka työpajan tietotekniikka-osastolla pääset pajalaisena tekemään kuinka hienoja juttuja tahansa, perusvalmennus keskittyy nimenomaan verkko-palveluiden käyttöön toistamalla, toistamalla ja toistamalla kerta toisensa jälkeen samoja perusasioita.

Valmennusjakson päätteeksi harjoittelijalla on valmiudet jokapäiväisen tietotekniikan käyttöön, oli kyseessä sitten pankkiautomaatti, kännykkä tai KELA:n ilmoituksen tekeminen tai TE-keskuksen kanssa asiointi.

Tietotekniikkapalvelut asiakkaille

Vaikka Työpajan tietotekniikka-osasto palveleekin lähinnä pajalaisia ja kaupunkia, ovat palvelut rajoitetusti saatavilla myös muille asiakkaille.

Ota rohkeasti yhteyttä missä tahansa tietoteknisessä tarpeessasi, niin pohditaan yhdessä kuinka se kannattaa hoitaa!